Alla inlägg under mars 2016

Av Terese - 6 mars 2016 19:23

Jaha, söndag igen! Fem sockerfria veckor avklarade. Det är till att fira tycker jag!
Fick sovmorgon denna morgonen med! Även fast vi bestämt att vi ska ta varsin sovmorgon på helgen kom Momo in och tog Caspian när han vaknade vid halv sju! De käkade frukost och lekte och härjade på nedervåningen och när jag kom ner såg jag Momo dra vagnen runt, runt ute på altanen. Caspian somnade gott och stod sen kvar ute under taket, skyddad mot det snöblandade regnet medan pappan groomade loss i badrummet och mamman låg i soffan och drack kaffe.

Mitt på dagen var vi över en sväng till Momos bror Ali med familj. Två busiga kusiner (Elliot och Nelson) har Caspian bara en tiominuterspromenad bort. Här med Nelson som är den yngre av dem. Både Caspian och Nelson är till skillnad från Elliot väldigt ljusa för att vara halviranier. Nelson pratar en del nu och blandar både svenska och persiska, urgulligt!

Momo drog sedan till Crossfitboxen i Partille för att tävla. Andra söndagen av fem av tävlingar är det idag. Skulle vara roligt att sitta som publik någon av gångerna men lilla C är just nu inne i en känslig fas då han inte tycker om främmande människor i för stort antal.
Jag och Caspian promenerade hem och spenderade den mesta av eftermiddagen och kvällen med att lyssna på musik, sjunga och dansa.

Idag har Momo hämtat ut min nya symaskin! Nu ska jag lära mig att sy. Det var ju inte igår jag hade syslöjd i skolan - det är över 20 år sedan sist!

Av Terese - 5 mars 2016 22:49

Inatt vaknade jag av en dröm! En riktig "det okända" dröm (spöken, andar and shit) och den var ond. Skickade sms till Momo "Mardröm" och efter en halv minut kom han över och lade sig hos mig och Caspian i gästsängen. Det var länge sedan jag på riktigt kände mig så rädd.
Efter en skön sovmorgon då Momo tog Caspian från 6.30 och jag klev upp först 9.30 pysslade jag lite i köket. Caspian fick sova en stund med pappa i soffan (som totaldäckade i fyra timmar) för att sedan göra mig sällskap i köket.

Tog rätt på några äpplen och päron som börjat sjunga på sista refrängen (säger man så??) och kokade puré till Caspian. Han älskade den! Undrar dock hur lång hållbarhet det blir då man inte har i konserveringsmedel?

Fixade även några chiapuddingar och lite energibollar. Det är bra att ha i kylen!

På eftermiddagen tog jag och min lille filur pendeln in till stan. Där mötte vi upp syrran (världens bästa moster) och gick på en tjejkväll på en hudklinik tillsammans med några av mina kollegor. Caspian skiner upp som en sol varje gång han träffar Maria. Helt otroligt så verkar han minnas henne (och hennes naglar som han alltid vill tugga på) från gång till gång och då ses vi ju tyvärr inte jätteofta.

Strax efter 19 blev det dags för mig och Caspian att bege oss hemåt igen. 

Väl hemma var plutten riktigt trött och somnade gott efter det att jag faktiskt lyckades få honom att ta flaska och dra i sig nästan hela. Hallelujah!
För första gången på väldigt länge kunde jag och Momo se en film (Beck "Steinar") utan det att Caspian vaknade och grät gång på gång. Oroliga blev vi och tvungna att gå och titta till! Det var lite FÖR tyst men han sov djupt och gott. Tummen upp! Känns som ett genombrott!

Av Terese - 4 mars 2016 21:03

Igårkväll var det riktigt tufft med läggningen. Caspian vaknade massor med gånger under både kvällen och natten och det tog tid att få honom att somna om. Han grät mycket och lät sig inte tröstas så lätt.
Ändå vaknade han vid 5.30 imorse.
Vi tog vid 8.30 pendeln in till stan för att träffa min kollega Isabelle, som vikar för mig just nu, för en fika och lite jobbsnack.

Efter detta skulle vi på hemvägen stanna till i Partille och hälsa på farmor och farfar. Det slutade med att vi stannade ända till 18.30
Momo kom förbi på lunchen och faster Misha kom på eftermiddagen. Caspian är väldigt förtjust i Mishas hund Dino och Dino verkar även gilla Caspian. Idag hände dock det som inte får hända - Caspian tog ett fast tag om hundens pungkulor varpå stackars Dino skrek av smärta.

Fick skjuts hem av farfar. Efter lite nedvarvning och gröt fick pyjamasen åka på. Det blev en tuff stund med 45 minuters gråt innan Caspian tillslut somnade. Det är inte lätt att behålla lugnet och inte bli ledsen själv men jag gör mitt bästa!

Av Terese - 3 mars 2016 20:24

Idag har jag samlat på mig en väldans massa vuxenpoäng - jag har beställt en symaskin! En Singer! (Bästa märket enligt säkra källor)
Dessutom var jag förbi Röda Korset och köpte tyg. Hela 3,5 meter nytt tyg för den blyga kostnaden av 25 kronor.

Efter frukostgröten och en halv mosad banan till mellanmål på förmiddagen var den lille mannen så smetig och kletig att min enda utväg för att få rent barnet var att ta med honom in i duschen. Är det något Caspian avskyr är det att bli torkad i ansiktet efter en måltid. Han gallskriker i protest! Här sitter han efter sin dusch och väntar in mig. Jag får liksom först duscha MED honom för att sedan spritt språngande hoppa ut och torka honom, sätta på blöja och tröja och sedan sätta honom tillrätta med leksaker så jag själv kan hoppa in igen och duscha på riktigt.

Näst sista föräldrautbildningen var idag. Tema bland annat "Lust och samliv" och vi fick med oss varsin liten bok att läsa hemmavid. Sköterskan blev lite generad (sa hon själv) då hon försökte prata om ämnet. Utöver detta pratade vi i vanlig ordning lite kring mat och sömn som ständigt är på tapeten. 6 små grabbar, alla födda i augusti, satt idag med sina mammor runt bordet. Galet söta!

Caspian och pappa efter det att kvällsgröten åkt i och pyjamasen åkt på.


Av Terese - 2 mars 2016 21:34

Idag har vi rest tillbaka hem till Lerum. Först skjuts in till Stockholm av mormor och morfar.
Vi kommer synas väldigt snart igen vilket gör att det känns mindre jobbigt att säga hej då.

Hade turen att få samma bra platser på tåget (MTR Express, vagn C) som på uppresan och det gick återigen som på räls! (Göteborgshumor)
Sista timmen var lite gnälligt men det är inget man kan klaga på - så litet barn som C är!

Efter nästan en vecka är vi hemma hos Momo igen <3.

Vi kom hem till ett nystädat hem, så ljuvligt!!

Av Terese - 1 mars 2016 19:57

Vårmånaden är här! Fortfarande gott väder och vi har spenderat sista dagen på Väddö. Imorgon far vi tillbaks hem till Lerum igen!

Promenader, mys och lek i vanlig ordning. Vi har haft det så himla bra!

Kollade idag på min egen utveckling från när jag var barn. Eftersom jag är född 9:e augusti och Caspian den 14:e är det ju lätt att jämföra "viktiga" datum! Ska han följa min kurva bör han rätt så snart börja krypa. Han avskyr att ligga på mage så det känns inte som om han kommer ha tålamod att öva. Han har senaste veckan lärt sig sitta korta stunder utan stöd och nu snurrar han lätt från rygg till mage.

Mammas pojke!

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards