Alla inlägg under april 2016

Av Terese - 6 april 2016 20:00

Hur gullig är inte Momo?! Idag överraskade han dels med att komma hem tidigt från jobbet och dessutom hade han fantastiska rosor med sig hem till mig! Från Blomsterforum i Landvetter centrum. Han tog alltså en omväg dit hem från jobbet. Inte nog med det. Imorse lät han mig sova till 8.15 och kom då upp med frukost på sängen till mig. Är jag verkligen värd allt detta tänker jag?

Med pappa hemma tidigt fick Caspian både extra bus och ett skönt bad.

För övrigt har det varit riktigt trist väder idag. Grått och regnigt.
Det börjar gro i rabatten och jag ska ta tag i att redan nu försöka rensa bort ogräset. Till helgen kanske då det ska bli fint väder. Dock är jag totalt okunnig på ämnet så att lista ut vad som är ogräs och vad som ska få vara kvar får nog bli en gissningslek. Som vuxen ska man kunna sånt eller?

Imorse gjorde jag müsli. Det är både godare och nyttigare än färdigköpt müsli. Flera gånger dyrare men det kan det vara värt!

På eftermiddagen i ett regnuppehåll tog jag ut Caspi på promenad. Han behövde sova och det blev en bra stund då han fick stå kvar ute då vi kom hem igen. Alla barn verkar sova som bäst utomhus när det är svalt.

Då vi hade laxfiléer kvar sedan i förrgår och kycklingfiléer kvar sedan igår fick det bli rester till middag. Hottade upp lite bulgur genom att blanda det med fräst lök, russin och tomater samt blanda allt med saffran, salt och olivolja. Det blir så gott så man lätt äter lite för mycket.

Av Terese - 5 april 2016 20:39

Hade en jätteskön förmiddag med min lillfis. Efter att Momo åkt till jobbet lekte vi en stund med Caspians leksaker. Mitt i leken kan han helt plötsligt bli arg - PÅ sina leksaker. Han liksom skäller på dem. Här har han lackat ur på Sophie giraffen.

Vid 8.15 somnade vi båda och sov i nästan 1,5 timme. Caspian är så mysig! Då han vaknar till och märker att jag ligger bredvid kravlar han sig nära intill och kramar mig med sina små armar och händer runt min nacke. Sån fantastisk känsla när den lilla människan gör så!

Såg på Facebook att den här dagen för två år sedan köpte vi vårt radhus. Och ett år senare, alltså för ett år sedan idag, gjorde vi vår graviditet offentlig. På Facebook då. Endast familj och de allra närmsta vännerna kände till det innan. Jag hade den 5 april blivit så pass rund om magen att det inte längre gick att misstas för att bara ha blivit lite tjock.

Efter lunchen idag tog jag och Caspian som alltid en promenad. Först till ICA för att köpa blöjor och sedan en sväng kring Aludden, Aspens badstrand och längs med ån in mot centrum för att möta upp Malin och Emmett från föräldragruppen.

Vi promenerade alla fyra (småkillarna åkte ju vagn såklart) tillsammans hem till oss och tog en fika!

Emmett är lugn som en filbunke medan Caspian är hans raka motsats. Han ville inte sitta still och ville inte vara tyst långa stunder idag. Tillslut däckade han i min famn precis innan Malin och Emmett skulle bege sig hemåt men vaknade snart därpå och busade och höll igång fram tills det att han slutligen nattades strax efter 19.. Han slukade sin middag däremellan. Är så tacksam att han allt som oftast äter med god aptit. Vi strider om så mycket annat (påklädning och avtorkningar bland annat) så jag är glad att slippa strida vid matningen!

Av Terese - 4 april 2016 20:14

 

Min galna sambo klev upp FÖRE tuppen och tog en powerwalk kl.05 Beundransvärd disciplin! Efter en dusch tog han även med sig Caspian ner så jag fick sova till 7.30 Så himla skönt! Jag har känt mig väldigt trött de senaste dagarna så varenda liten extra minut av sömn är så mycket värt.


Lekte med busfröet och käkade frukost innan det var dags för honom att sova en stund. Då tog jag och gjorde rent Glenns toa som inte doftade himmelriket direkt. Tror han är lite vårpilsk..

Efter lunchen var det läge för en promenad. Det var riktigt varmt ute idag, kändes verkligen skönt! Gick förbi ICA och postade ett brev till mina föräldrar och sedan strosade vi runt lite nere vid Aludden. Ville att Caspian skulle få sova länge och det blev över en timme totalt.

På eftermiddagen fick vi besök av Alda och Elma. Även Robban tittade in på kaffe och pannkaka. Elma är allergisk mot både ägg och mjölkprotein och jag (och Caspian) undviker mjölkprotein fortfarande så jag gjorde pannkakor på blötlagda chiafrön och havremjölk. Funkade jättebra!

Då våra gäster åkte hem och jag nattat Caspian kom Momo hem och överraskade med den nya Beck-filmen på ett USB. Fantastiskt slut på en skön och fin dag. Momo är bäst!

Av Terese - 4 april 2016 14:13

Efter att Momo och jag avlöst varandra under morgonen så att vi båda fick tid att sova lite denna söndag gjorde vi oss i ordning och åkte hem till Shahla och Naser.

Ali och Klara kom också med barnen. Det var länge sen Caspian träffade sina busiga kusiner. Två veckor närmare bestämt!
Shahla hade lagat en riktig favorit - nötfärs/lammfärskebab! Så sjukt gott!

Caspian somnade gott på Shahlas ben under eftermiddagen.
Kring 16.30 begav vi oss hemåt med ett stopp på ICA för att köpa barnmat och eksemsalva till lillen. Momo gav Caspian middag och jag startade tvätt och plockade med diverse ting.
När Momo åkte vid 18-tiden för att träna körde jag och Caspian lite lek och krypträning. Det gick sådär.

Vid 19 var Caspian så trött så det var läge för nattning. Jag ammar honom till sömns i vår säng nu, det funkar bäst för oss.
Även denna kvällen vaknade Caspian ett tiotal gånger och behövde tröstas för att somna om. Det räcker med att vi lägger oss bredvid honom med en hand på hans rygg eller mage så somnar han. Ibland får man sjunga lite. Sista gången jag gick upp för att trösta honom råkade jag somna själv och vaknade då Momo kom upp för att lägga sig. Filmen vi hade börjat titta på var det ingen av oss som såg klart... Händer ofta numera.

Av Terese - 2 april 2016 21:47

Skönt med lördag! Även om alla dagar för mig är likadana numera känns det ändå extra lyxigt med lördag av någon anledning. Antar det är för att Momo är hemma med!
Jag och C var som vanligt uppe med tuppen. Momo kom ner närmare 10 då vi sov förmiddagsluren. När vi vaknade fick killarna hänga lite då jag passade på att ta en långdusch.

Momo tog efter lunch med Caspian ut på en powerwalk. Under tiden de var borta sopade jag grus ute på asfalten runt vårt hus (uppmaning från föreningen till alla boende denna helgen då de hyrt in en container för gruset) samt rensade och krattade löv och gammalt ogräs på vår bakbaksida. Rensade även mellan stenplattorna - något jag hade problem med förra sommaren då min tjocka gravidmage var i vägen. Häcken klippte jag två dagar innan Caspian föddes.

Vi åkte på eftermiddagen till Willys i Partille och storhandlade. Det är lycka det! Inte själva handlandet kanske men att få det så välfyllt i kyl, frys och skafferi!
Egentligen skulle vi handla på ICA här i Lerum men då vi svängde in på parkeringen somnade Caspian så då ville vi vara snälla och låta honom somna in ordentligt undertiden vi körde vidare till Partille.
Väl hemma igen var det middagsdags för den lille och så lite gåvagn på det.

Jag fixade lite goda rawfoodbollar med kakao, kaffe och tranbär i. Skitgoda om jag får säga det!

Testade även att göra lite hårt bröd med massa fröer i. Skitgott om jag får säga det!

Gullungen somnade strax efter 19.30 men sov som ofta väldigt lätt, dvs extremt känslig för ljud, och vaknade flera gånger då jag var påväg (smygandes) ut ur sovrummet. Första gången för att mitt knä knakade till. Andra gången var det golvet som knakade. Tredje gången han vaknade hade jag hunnit ner så då gick Momo upp och C var då klarvaken och busig så Momo fick sjunga en stund för att få honom att somna om. Vissa kvällar får vi springa upp och ner ett tiotal gånger för han vaknar gång på gång! Detta under tiden från det att han nattas vid 19 tills det att vi själva går och lägger oss runt 22.

Av Terese - 2 april 2016 16:21

Momo var ledig från jobbet och vi spenderade morgonen tillsammans hela vår lilla familj. Efter frukost sov vi alla tre en stund på filten på golvet i vardagsrummet. Väldans mysigt!
Klarblå himmel, sol och lä på vår altan - riktig sommarfeeling.

Vid 12 skjutsade Momo mig och Caspian hem till farmor och farfar där vi återigen serverades en god lunch. Efter detta åkte Momo till Crossfitboxen medan jag och lillen hängde med Shahla och Naser in till Trädgårdsföreningen i Göteborg för persiskt trettondagsfirande.

Mycket folk, musik, dans, uppträdanden och folk som hade picknick i solen. Skön stämning och perfekt väder!

Vi träffade också Momos morbror Behzad med fru och barn (Sara och Cyrus).

Av Terese - 1 april 2016 08:50

Gääääsp! Klockan 5.50 väckte C sin mamma och pappa och ville kliva upp. Lät Momo sova vidare och gick ner med mini och bytte blöja, satte igång tvättmaskinen, plockade undan ren disk och satte på kaffe.. Undertiden körde barnet runt i sin gåstol innan det var dags för frukost.
Då Momo åkte till jobbet runt halv åtta tog jag med Caspian in i duschen och efter att vi blev klara var det läge att sova middag. För honom alltså! Själv gjorde jag mig klar, packade upp det sista av min Väddöpackning och packade om skötväskan.
Då Caspian vaknat och fått i sig lite mellanmål promenerade vi ner till pendeltåget och for till Partille.

Det första vi gjorde då vi kom till Partille var att gå till Willys för att handla mat.

Jag är gammelmodig och skriver oftast en lista hemma men nymodig och fotar den med mobilen för att slippa bära med mig listan.

Med shoppingkassarna under vagnen gick vi sedan hem till Caspians farmor och farfar. Shahla hade lagat en som alltid god lunch. Efter mat och lite lek somnade både Caspian och jag och då vi vaknade hade faster Misha och lilla kusinen Aylina dykt upp. Hon är söt som en liten docka!
Momo kom också efter ett tag efter jobb och träning.

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards