Alla inlägg under maj 2016

Av Terese - 22 maj 2016 21:47

Lördag och Göteborgsvarvet. Vi har idag varit hemma hos Amine och Kalle nästan hela dagen. Åkte hemifrån vid 12 och kom hem närmre 20. Amine och Kalle bor i Eriksberg med balkong och utsikt mot vattnet - precis där alla hurtiga löpare sprang halvmaraton idag.
Då vi kom bjöds det på en härlig brunch med massa gott - hemmagjorda pizzaslizes, kalkon, lufttorkad skinka, fetaostsallad, jordgubbar, meloner och en magisk kladdkaka bland annat. Trevligt sällskap och på kvällen blev det grillning!
Caspian har varit jättego hela dagen. Knappt något gråt alls. Han var lite blyg och reserverad precis i början men sen trivdes han som fisken i vattnet av all den uppmärksamhet han fick. Skrattade massor och busade när han fick tillfälle. Verkar som om det börjar vända nu - tidigare har han ju haft svårt för större sällskap och okända ansikten.

Av Terese - 20 maj 2016 20:15

En regnig fredag på västkusten. Momo blev hämtad av en kollega imorse så jag har haft bilen idag. Hämtade upp syrran vid pendeln och åkte till Alingsås. Fantastiskt mysig stad och nu har jag lärt mig att hitta där i centrum!
Först gick vi till polisen för att ansöka om pass till Caspian. Till skillnad från i Göteborg var kötiden fem minuter (i Göteborg typ fem timmar). Det var trixigt att få Caspian att titta in i kameran just i samma stund som det fotades. Efter ett par försök blev han otålig och vi fick nöja oss med ett lite halvdant foto.

Strosade sedan till ett jättemysigt café som låg på en liten innergård. Tror det hette "Gårdscaféet" om jag inte minns fel. Är man i Alingsås måste man fika!

Kollade runt i lite butiker innan vi sedan brassade hemåt. Ett litet stopp på ICA på vägen.

Maria fick kämpa lite med matningen. Caspian har börjat med att vägra att öppna munnen ibland då han ska få mat. Däremot om man tar fram efterrättspuré blir det andra bullar! Får försöka luras lite och det brukar allt som oftast gå bra - än så länge! Barn är smartare än man tror, till och med vid nio månaders ålder!

Fick ett väldigt sött brev med posten idag! En stickling av en palettblomma från en gammal kollega (en tjej som jobbade på huvudkontoret i Helsingborg tidigare) så nu ska jag plantera den och hoppas den ska trivas hos mig. Tycker de blommorna är sjukt vackra!

När syrran och jag ses brukar vi oftast antingen kolla på svenska 40-talsfilmer alternativt på någon Astrid Lindgren-film. Idag blev det Madicken. Helt normalt för att vara 40 respektive 35 år! Mysigt om inte annat och Allan Edwall bidrar med många sköna uttryck!

Caspian satt med en liten stund innan han sedan sov middag.
Vid 17 skjutsade vi ner Maria till pendeln och åkte sedan hem för lite middag, pyjamas, mys och slutligen nattning. Caspian somnade innan 19 idag, helt slut efter mycket bus!

Momo kommer hem sent idag då han är ute och käkar och gör något kul med sina kollegor i crossfitboxen (de andra coacherna) så jag får tv-soffan och tv:n för mig själv ihop med ett par vändor upp till Caspian i sovrummet. På en timme har han redan vaknat tre gånger och behövt tröstas för att somna om.... Nu hör jag i "babywatchern" hur han snarkar så nu verkar han sova gott! *tummen upp*

Av Terese - 19 maj 2016 20:54

På förmiddagen lite fix, städ och tvätt här hemma. Bäddade rent i vår säng och bytte även kuddfodral och plädar nere i vardagsrummet. Ombyte förnöjer och nu gick jag "back to the roots", dvs lade samma som när vi flyttade in för nästan två år sedan.

Mina egengjorda, randiga krukor har nog stått i varje rum här hemma snart. Växterna var som små toppar när jag köpte dem för två år sedan. Idag har de minst sagt svämmat över.

Caspian och jag tog efter hans lunch pendeltåget in till stan och hälsade först på i min gamla butik på Kungsgatan.

Handlade lite och gick sedan med min kollega Shideh till Pizza Hut och åt god buffé. Caspian fick lite mosad banan och satt där och lekte och pratade hela tiden. Undrar vad han ville få sagt. Han reagerade då Shideh pratade persiska med honom, det märktes att han kände igen språket!

Då vi sedan, efter att vi tagit pendeltåget hem, hoppade av i Aspedalen passade jag på att palla lite syrener nere vid stationen. Kände mig lite dum men vem lider egentligen av att jag tar några få kvistar? Fint blev det i varje fall i en vas på bordet i vardagsrummet och det doftar ju gudomligt!

Av Terese - 19 maj 2016 20:28

Idag fick Caspian följa med mig till jobbet på en produktutbildning mellan 8.30-10 Han var ett tag vaken i sin vagn och pillade (slet) med sina leksaker men somnade sedan.

Efter utbildningen åkte vi upp till Carlanderska för lite provtagning och på vägen dit ringde Shahla. Bestämde oss för att stanna till i Partille på vägen hem och "säga hej". Det slutade med att vi var kvar där hela dagen, blev serverade lunch och fika och blev hämtade av Momo då han kom efter jobb och träning. Vi har det ju bara för bra vi! :)
Misha och lilla söta kusin Aylina var också hemma hos Shahla och Naser.

Kolla så stor Caspian ser ut. Han 9 månader och hon 2 månader.  <3

Av Terese - 17 maj 2016 19:23

Norges nationaldag! Man får gratulera grannlandet!

Idag hade vi en tid hos BVC på förmiddagen för tillväxtskontroll! Lilleman hade vuxit till 74cm och väger nu nästan 10kg! (9780g) Vuxit 2,5 cm sedan förra månaden. Tydligen är han ganska lång för sin ålder. Inte konstigt det med så ståtliga föräldrar! Eller? ;)

Vi har haft fint väder idag. Lite kylig vind men i lä var det riktigt skönt! Vår uteplats är för det mesta lä vilket är skönt sånna här dagar.
Efter BVC-besöket gick jag och Caspian till Lerum centrum. Mitt ärende var att köpa en tratt för att kunna fylla vår ingefärashot i flaskor men jag sprang på något annat som jag tyckte passade bättre!

Promenerade hem och fick spendera lite skön tid i solen den stunden Caspian sov.

Klippte gräsmattan där kaninburen stod sist då jag gjorde det. Flyttade buren igår och Glenn hade inte ätit så mkt gräs så det behövde trimmas. Rensade lite ogräs (fy tusan så snabbt det växer!) och planterade ner mina två kruk-Rhododendron i rabatten. De har börjat se riktigt ledsna ut så vi får se om de repar sig lite nu eller om jag får slänga dem.
Mer och mer börjar det blomma i rabatten - I love it!

Caspian börjar härmas mer och mer. Just nu är hans favoritord "kvack kvack", "klocka" och "tack tack" som han försöker säga. När som helst på dygnet dessutom.

Skön dag med både lunch och mellis utomhus. Glenn har blivit extra sällskaplig och social sedan han fick flytta ut. Tror han är på bättre humör rent av.

Caspian var supertrött så det blev läggning redan 18.30 Vet inte om han eventuellt börjar bli dålig, han är
himla snorig och kändes varm. Hoppas inte!

Av Terese - 16 maj 2016 19:29

En hemmadag med lite städning, tvätt, en tur till ICA, lite vila och även såklart lek och bus.
Inget extraordinärt som hänt idag men glad och nöjd är jag ändå!
Idag känner jag stor tacksamhet för livet mitt! Tror det är otroligt viktigt att man gör det, att man inte alltid suktar efter mer, mer.... Människan är bra på att hela tiden göra det, tyvärr!
Jag tänker på vad jag och Momo skapat på bara 3,5 år tillsammans. En liten familj med en alldeles underbar son, ett tryggt hem, vi har båda fast arbete, vi är friska, vi har fina familjer och vänner... Ja, man kan till och med beta ner det till att vi har mat på bordet, rena kläder att ta på oss, en bil att färdas med, osv osv..
En vacker dag kan man stå där utan något av detta jag räknat upp så jag tänker njuta av det nu så mycket jag bara kan!

Av Terese - 15 maj 2016 21:51

Idag har jag jobbat. Första dagen tillbaka på jobbet sedan början av juli förra året - innan jag gick på semester och innan Caspian sedan kom till världen i augusti. Hade faktiskt lite ångest innan idag. Det är första gången jag har lämnat Caspian så pass "länge". Jag gick hemifrån vid 10.30 och kom tillbaka först 19.15

Kände mig rätt ringrostig den första timman men sen flöt det på! Vi har just nu en tillfällig butikslokal i Femmanhuset. Hela köpcentrat totalrenoveras och byggs om. Just nu rustar man vår riktiga butik som ska bli klar om ca en månad. Gött att komma tillbaka till en helt ny butik snart!

Momo skickade under dagen lite bilder och videoklipp som jag tittade på under lunchrasten. De hade en mysig dag hemma med besök av Ali och Elliot. Allt gick bra och Caspian var nöjd och glad. Då jag fick se bilderna och videorna lättade min lilla ångest-klump i magen och mammahjärtat mitt klappade på lite lättare och luftigare. Antar alla mammor går igenom denna separationsångest då de ska lämna sina barn de första gångerna.
Det var sjukt mysigt att komma hem och kramas och pussas igen och Caspi blev jätteglad då han fick se mig komma in genom ytterdörren. Bästa känslan!

Av Terese - 15 maj 2016 21:37

Idag blir lillfisen hela 9 månader gammal. 9 månader! Vips, vad fort det gick då! Mina nio bästa månader någonsin.
Alla gravidkilon är nu borta. Man brukar ju säga "9 månader upp - 9 månader ner" som en sorts sund viktresa att sträva efter och det kan jag tycka är rätt lagom. Sen att jag har sju ytterligare kilon kvar att kämpa bort har inget med graviditeten att göra. Det är bullkilon.

Idag har vi spenderat dagen hos Shahla och Naser med hela familjen. Det var länge sedan vi var där alla tillsammans. En god Shahla-lunch och sedan lite fika. Jag hade med mig rabarber- och hallonpaj som jag bakade imorse då jag och Caspian vaknade. Rabarberna har kommit upp i min rabatt nu.
Jag och Klara lade Caspian och Nelson i varsin vagn och gick en sväng till Allum. Köpte lite sommarkläder till Caspian - två shorts, ett par tunna tights och en t-shirt. Nu får värmen gärna komma tillbaka! Sju grader varmt har vi haft idag. SJU GRADER!!!! 20 grader mindre än hela senaste veckan. Det vände över en natt!

Kvällen spenderade jag och Momo hemma i TV-soffan, tittandes på Eurovision song contest. Caspian sov oroligt på övervåningen så vi fick springa upp och ner som vanligt. Undrar när han ska börja sova bättre.....

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards