Alla inlägg under maj 2016

Av Terese - 14 maj 2016 22:14

Fredag den 13:e! Ingen otursdag tack och lov. Har idag haft hembesök av en frisör. Blev tipsad av Malin i föräldragruppen om denna Josephine som kommer hem till en och utför klippning, färgning - ja, vad man nu vill göra med sitt hår. För mig behövdes det både färgning av grå hårbotten, nyansering av längderna samt klippning.
Gulliga Shahla kom hit och passade Caspian undertiden jag fick håret fixat. Hade lagt en plastmatta som skydd på golvet i gästrummet (mitt s.k tjejrum). Där har jag ju både "smink- och hårfixarbordet" på plats redan.

Det känns så skönt och fräscht när håret är nyfixat! Såhär blev resultatet:

Naser kom också hit och när frisören åkt käkade vi hemgjord pizza innan de for vidare hem till Ali.
Shahla var tidigare ute på promenad med Caspian och köpte då en present till honom - en söt träuggla. Då jag senare tog in posten hade Caspian fått ett paket där också - en liten gose-elefant från mormor och morfar. Han blir ju 9 månader imorgon!

Vid nattningen kämpade Caspian för att hålla sig vaken. Han lekte och härjade och vägrade sova.
Försökte få honom att sova i egen säng men det slutade med att han då gallskrek i panik. Efter två timmar, strax efter 21, somnade han bredvid mig uppe i vår säng men vaknade ganska kort därefter och var jätteledsen. Lade mig intill honom och vi somnade båda två. Ligger jag bredvid sover han mer tryggt. Han vill ha kroppskontakt på något vis - det kan vara att han håller hand, att han har sina fötter mot eller på mitt lår, näsa mot näsa eller så kramar han mig med armen runt min hals. Då han under natten sover mellan mig och Momo växlar han mellan oss, det är alltid någon av oss han vill ligga nära, nära..

Av Terese - 14 maj 2016 20:57

Idag var det åter igen varmt och soligt. På förmiddagen efter första vilan och mellis satte jag Caspian i barnstolen i skuggan under markisen på vår altan. Detta för att jag behövde klippa gräset. Först med handjagaren och sedan alla kanter med den nya trimmern som Momo köpte förra veckan. Caspian satt nyfiket och snällt och tittade på hela tiden. Verkade som om han fann det hela riktigt underhållande. Själv blev jag ordentligt svettig då luften stod helt stilla på vår baksida.

Tog sedan Caspian i vagnen och promenerade ner till ICA för inhandling av mat och diverse nödvändigheter. Lastade vagnens korg och skötväska fulla, drog vagnen hemåt med en hand och bar dessutom en tung påse i andra handen. Träningspass nummer två för denna dagen!

Momo kom hem som snabbast med sin kollega Jocke för att lämna av ett kaninhus han byggt. Jag lämnade för en vecka sedan en ritning/önskan till Momo och resultatet blev kanonbra! Eftersom Glenn ska få bo utomhus nu ett tag är det bra med ett krypin där han kan ta skydd om han blir rädd eller om det exempelvis regnar.

Caspian fick sig ett skönt bad då det varit varmt och kvalmigt hela dagen. Han plaskade glatt och piggnade till lite efteråt.

Momo kom hem igen vid 16-tiden och vi förberedde lite grillmat då Jocke och hans kvinna Liselott kom för middag strax därefter.

Jocke hjälpte oss att ta mått på vår framsida där tanken är att vi ska bygga en altan. Tror vi kommer börja utnyttja vår framsida då vilket kan bli riktigt bra!

Av Terese - 12 maj 2016 21:38

Caspian och jag har idag hängt med Klara och barnen. Supermysigt! Först en liten promenad och besök på Skohuset (nya skor till Elliot) och sedan en sväng in på ICA innan vi gick hem till dem och spenderade några sköna timmar på altanen. Klara fixade lunch och vi mumsade även på jordgubbar och melon.
Det är härligt med två kusiner så nära (typ 7 minuters promenad). De kommer ha glädje av det under uppväxten!

Klara och Ali har ett japanskt körsbärsträd på sin altan som står i full blom just nu. Så otroligt vackert!

Caspian sov en liten stund efter lunch så jag fick ett par minuter på solstolen. Det behövs - man är ju allt annat än solbränd såhär i början av maj! Lyckan i solen varade inte så länge dock - han sover så väldigt korta stunder just nu.

Caspian sov en kort stund till när vi kom hem på eftermiddagen och var extremt segstartad efter det. När han väl kom igång var det dock svårt att få honom lugn. Han var superbusig och jätteglad. Somnade efter 20.30 först...

Kall apelsin i fruktklämman är gott i värmen. Kladdigt dock så det bästa är att mumsa i bara blöjan!

Av Terese - 11 maj 2016 21:51

Ännu en underbar dag! Jag och Caspian tog 11-pendeln till Partille för att hälsa på Shahla och Naser. Caspian sov en stund i vagnen men låg sedan vaken och bara njöt. Han gillar också vädret - mest för att slippa så mycket kläder antar jag!

På gräsmattan utanför Shahla och Naser blommar maskrosorna för fullt. Världens vackraste ogräs såhär års. På bara ett par dagar har träd och blommor slagit ut. Det är som finast
I Sverige nu - grönt och frodigt!

Shahla hade lagat kyckling med zucchini som var fantastiskt gott. Till det persiskt ris, yoghurt och sallad.

Vi satt efter lunchen länge på balkongen och njöt av värmen. Shahla fick Caspian att somna i hennes knä i soffan. Först var han omöjlig att "natta". Han var trött men samtidigt lekfull och gjorde allt för att hålla sig vaken - något han på senaste tiden börjat med mer och mer - kämpat för att inte behöva sova dagtid. Tillslut lyckades Shahla få honom att slumra medan jag och Naser pratade om livet över en kopp kaffe ute på balkongen.

Efter lilla tuppluren fick jag och Caspian följa med till Triumfglass i Sävedalen. Mycket folk, mycket glass och väldigt gott! Märkligt att jag inte varit där tidigare - jag som älskar glass!
Caspian fick smaka lite och inte helt oväntat verkade han gilla det.

När vi kom hem igen fick lillen bada. Han var rödmosig och varm och verkligen njöt av det svalkande vattnet och farmor som badade honom.

Momo kom efter jobbet och vi fick äta den goda maten igen! Bonus för mig! :)

En jättemysig dag har vi haft idag!

Varma dagar, varma kvällar, en underbar liten 9-månaders grabb att spendera dagarna med - kan man få stanna tiden ett tag och bara njuta?

Av Terese - 10 maj 2016 21:15

Det fina vädret fortsätter! Idag hela 26 grader varmt..... i skuggan! Helt makalöst är det. Kvällstemperaturen ligger på över 20. Hur ofta händer det?!
En promenad till ICA i lugnt tempo gjorde mig helsvettig! Speciellt på hemvägen då barnvagnen var tungt lassad.
I övrigt har jag och Caspian varit hemma idag. Då han sovit har jag försökt få lite sol, då han varit vaken har vi lekt i skuggan.

Här sitter Caspi med en fruktklämma vattenmelon samt smörgåsrån med leverpastej. Lagom kladdigt.

Momo köpte med sig ett nytt fyrpack kompostgaller hem som vi fixade Glennis så kallade utebur med. Nu har han nät på både mark och tak vilket känns tryggt och "inbrottssäkert". Glenn verkar nöjd. Han trivs ute!

Caspian sov väldigt oroligt både på kvällen och natten som kom. Verkar som om nya tänder är på g. Precis som sist då de två nedre bröt igenom har han konstant något i munnen - fingrar eller tuggleksak, dreglar mer än vanligt och sover lite oroligt och gnälligt. Typiskt då jag just tyckt att Caspian äntligen börjat sova lugnare och djupare nattetid. Man ska inte ropa hej som det heter!

Av Terese - 9 maj 2016 12:14

Morgonen började med att Momos kompis Amine kom på pannkaksfrukost. Vid 7.20 plingade hon på dörren, pigg som en liten mört! De skulle båda sedan tillsammans åka till Alingsås för att kolla på en Crossfittävling.

Då de åkt vid halv nio gick jag och Caspian och sov en liten stund för att sedan käka mellis i skuggan på altanen. Underbart och lyxigt att få göra det. Jag vill att detta aldrig ska ta slut (mammaledighet och fint väder).

Vi tog en liten promenad till ICA och köpte lite fika då vi bjudit över Caspians kusiner, fastrar och farmor. De kom efter lunch och stannade hela eftermiddagen. Momo kom också hem tidigare än väntat.

Då alla gått och åkt hem fick Caspian bada lite i sin balja på golvet. Han älskar att plaska och stänka!
Trots handduk blev matta och golv rätt så rejält blött men jag citerar min far och farmor med "Lite vatten har ingen dött av!".

Momo åkte till Partille och tränade och jag nattade lillen, städade ur Glenns bur på vinden och förberedde hans "sommarstuga" (ihopsatt kompostgaller) för en natt utomhus (den första i hans lilla liv).

Sjönk sedan ner i soffan framför de två senaste avsnitten av Unga föräldrar på TV4 play. I den serien är just nu den yngsta mamman 15 år. Blott 20 år yngre än mig och 19 år yngre än vad jag var när vi fick Caspian. Även om det är alldeles ljuvligt att få barn och träda in i rollen som förälder är jag glad att jag levde livet lite och samlade på mig mer livserfarenhet innan jag tog det steget. Vid 15 är man fortfarande ett barn själv och, i min mening, inte redo för ett föräldraskap!

Av Terese - 8 maj 2016 09:32

Stekhett! Vår uteplats sånna här dagar blir som en gryta, på gott och ont. Vi spenderade mer eller mindre hela dagen där ute - Caspian i skuggan och jag och Momo i solen.

Jag grävde idag bort buskarna mellan oss och grannen Barbro. Klippte ner det i småbitar och stoppade i en säck. Momo rensade gräsmattan på maskrosor. Nu har vi tre fyllda säckar med ogräs, löv och buskar. Nästa helg kommer en container ställas hit inför föreningens städdag där man får slänga trädgårdsavfall. Annars får man åka till soptippen med det.

Momos kompis Mikael kom förbi en snabbis på en kaffe och milkshake. Världens snällaste kille, alltid med ett stort leende, men av någon anledning är Caspian rädd för honom. Det var samma sak häromkvällen när vi grillade - Caspian grät när Mikael kom för nära.

På eftermiddagen/kvällen var vi bjudna på grillmiddag hemma hos en familj Momo känner via crossfiten. Även Ali, Klara och barnen var där. Blomdahls, som de heter, bor i ett urmysigt område precis intill Aspen - Seatons strand. Där vill jag bo, hur mysigt och fint som helst. Min önskan är att bo nära vattnet - rofyllt och nära naturen.

Vi satt ute fram till strax före 21 då vi begav oss hemåt. Det kan man ju knappt göra mitt i sommaren utan att frysa i vanliga fall, så gott!
Jag fick ligga på gasen för vi skulle hinna till ICA som stängde kl.21 En minut i nio sprang Momo in genom entrén..
När vi kom hem däckade Momo med Caspian i sängen och jag gick och lade mig strax därefter. Man blir faktiskt trött av all sol. Och för Momos del av lite öl och vin.... ;)

Av Terese - 8 maj 2016 08:55

Fortsatt fint väder och riktig sommarkänsla! Vilken lycka när sånt här väder kommer, desperat vill man vara utomhus hela tiden.
Idag har vi varit på kalas hos Caspians kusin Elliot som fyller 4 år idag. En härlig dag på en solig altan med grillmat och tårta. När vi kom hem på kvällen stramade huden, trots solskyddsfaktor. Man får vara försiktig nu när huden är mjölkvit efter vintern.. Jag har inte solat sedan september 2014. Förra sommaren var vädret kasst och jag höggravid.
Bränd hud är ju varken sunt eller snyggt!

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards