Alla inlägg under juni 2016

Av Terese - 12 juni 2016 21:58

Söndag. Caspian väcker oss vid 7. Fortfarande lite feber så han får en alvedon. Momo tar med honom ner och jag sover vidare en stund, sjukligt trött. Kliver upp och äter frukost ihop med lillen. Momo ger sig ut på en springrunda och då C sedan sover en stund gör jag mig redo för att åka till jobb. Vi byts av och jag går till tåget.

Får veta att en bekant igårkväll gått bort efter en tids sjukdom. Han fick ett cancerbesked i början på april. Jag träffade honom över en fika i slutet av mars och han fick träffa Caspian. Då visste han inget. Nu är han avliden. Läskigt hur snabbt det kan gå. Fuck cancer! Rest in peace Sasha Mesic.

Här en bild från Fältöversten 2010. Arbetade där under fyra år och varje dag kom han in i butiken och snackade lite skit, höll ställningarna då jag var tvungen att kuta på toa, satt och fikade utanför, rökte som en borstbindare, svor i varannan mening och hade alltid saker att diskutera. Vi pratade ofta om mat och olika tillagningsmetoder. Sasha var gammal kock och väldigt förtjust i husmanskost. Man fick höra massa storys om hans tid med mormodern i Sarajevo. Varje jul sedan dess har han varit en av få vänner som ringt upp för att önska God Jul, alltid frågat hur det är med familjen och dragit något gott skämt. En fin person med stort hjärta.

Jag jobbade idag mellan 11-14 och åkte sedan hem till Shahla och Naser i Partille som hade passat Caspian ett par timmar då Momo åkt på coachmöte i boxen.

Det hade gått hur bra som helst och lilla älsklingen var nu fri från sin feber! Shahla hade tagit honom på en långpromenad så han hade fått både frisk luft och en längre sovstund.
Jag fick äta god mat (som alltid!) och sedan kom Momo.

Då vi kom hem var Caspian trött och fick sova en liten stund men när han sedan vaknade och var pigg och glad passade vi på att klippa hans hår.

Läggningen blev lång och utdragen. Från 19 till 21 kämpade vi med en kille som helt och hållet vägrade att låta sig nattas. Klassiskt 10-månadersproblem. Tur man har tålamod.

Av Terese - 12 juni 2016 10:47

Lördag. Caspian känns något piggare även om han fortfarande har feber. Pigg och lekfull mellan varven, kissar och bajsar som han ska och äter helt ok! Försöker få i honom extra mycket dryck i form av vatten, pärondryck (för bebisar) och amning. Man ska ju gå mycket på allmäntillståndet och han verkar ju helt OK i och med det.
Tandköttet har det gått lite hål i så snart tittar tänderna fram! Hoppas det är orsaken till allt det här.
Han har fått kolla på Babblarna på TV vilket han verkligen älskar - han hoppar och dansar och tittar med stor förtjusning på det. Är man sjuk så får man!
Jag jobbade 13-18 och det hade gått bra där hemma för Momo och Caspian. Jag fick lite bilder, filmklipp och uppdatering under dagen. När jag kom hem hade Caspian precis slumrat till i Momos famn och jag tog upp honom till sängen för nattning.
Dock vaknade han sen flera gånger under kvällen och var lekfull och busig. Gott att se! Är man sjuk så får man! :)

Av Terese - 12 juni 2016 10:39

Fredag. Jag och lillfis har varit hemma hela dagen. Allt för att han ska få vila så mycket som möjligt då han fortfarande har hög feber. Som mest varit uppe på 39,6 men tack och lov svarar han på alvedon och den sjunker lite. Stundom är han trött, gnällig och slö, stundom pigg och leker och skrattar. Han äter ok och jag ammar honom lite extra för att försäkra mig om att han får i sig både näring och vätska.
Jag misstänker att han har feber för att tänderna uppe håller på att spricka igenom. Tandköttet är rött och svullet och man märker att han har ont. När tänderna nere kom hade han också feber och var extra gnällig i ett par dagar. Dock inte lika hög feber som nu.
Har lyckats ändra morgondagens arbetstid från 9-18 till 13-18. Då kan Momo få sovmorgon samtidigt som jag kan se till så Caspian får i sig mat, dryck och amma honom innan jag går hemifrån. Sen hoppas jag mina killar ska klara sig fint under eftermiddagen! <3

Av Terese - 10 juni 2016 22:49

Torsdag. Vi vaknar upp och det finns inget vatten i hemmet. Snopet. Upptäcker snabbt hur beroende man är av rinnande vatten - inte minst när man har ett litet barn. Tacka Gud för våtservetter minsann! Tur nog fanns en skvätt vatten i vattenkokaren så lillen kunde få sin gröt till frukost. Då Momo åkt till jobbet ringde jag Lerum Kommun och fick info om en vattenläcka man jobbat på sedan klockan 5. De såg ingen lösning på problemet inom närmsta tiden och snart skulle det komma upp en tappkran i området.

Så fort den var uppe var jag där och hämtade en flaska. Att kunna borsta tänderna på morgonen är ju ett måste! Och tvätta sig!
Gjorde sedan mig och Caspian färdiga för att gå till BVC och träffa en läkare under 10-månaderskontrollen.

Som alltid tog de längd, vikt och huvudomkrets. Nu är han 77,5cm (ftf lång) och väger 9760g. Han har gått ner i vikt sedan sist. Dels har han varit sjuk och ätit sämre än vanligt och dels har han börjat krypa och blivit mer aktiv.
Läkaren tittade även i öron och ögon, lyssnade på hjärta och lungor, kollade så att han reagerade på lite olika ljud och på beröring, kollade höfterna och betade av en checklista, däribland:
- Kryper
- Reser sig upp mot möbler/vägg
- Reagerar då man ropar hans namn
- Tittar på mamma när man säger mamma
- Tittar på pappa när man säger pappa
- Förstår enstaka ord (i vårat fall bl.a "klocka")
- Härmar ljud
- Äter mat
Vi pratade lite om vad som är typiskt för en 10-månaders bebis och jag måste säga att Caspian stämmer in på det och verkar följa utvecklingen precis. I denna åldern protesterar de ofta och mycket, är lätt skeptiska till andra än sin mamma/pappa, gråter lätt om föräldern försvinner ur synhåll, upplever separationen starkare än någonsin, är väldigt beroende av förälderns trygghet, söker ofta ögonkontakt med mamma/pappa för att få bekräftelse och stämma av att allt är OK, tar in massor med nya intryck och upplevelser, vill inte sova om kvällen, vaknar mer ofta om natten, nyfiken, förstår inte ord så bra men tar in känslor via ljud, tonläge och ansiktsuttryck och redan nu läggs grunden för barnets självkänsla. Häftigt att det stämmer så bra!

Resten av dagen spenderade vi hemma hos Caspians farmor och farfar. Naser var snäll och hämtade upp oss i Lerum och som alltid hade Shahla lagat lunch. Lyx, lyx!! Caspian fick bada och jag fick duscha!
(Fick sms först 15.20 att vattnet där hemma åter fungerade.)
Då Momo kom från jobbet och vi återigen blivit serverade mat blev Caspian väldigt varm och mosig, slö och gnällig. Stackaren fick feber. Gav honom alvedon och åkte sedan hem och nattade honom.
Vi kollade på finalen av Biggest Looser och jag på det senaste avsnittet av Game of Thrones - min absoluta favoritserie!

Av Terese - 8 juni 2016 21:21

Onsdag. Ringde barnkliniken nere i centrum för att se om jag kunde få en tid att komma med Caspian som hostat förfärligt under natten. Först sa de nej utan hänvisade mig till Östra Sjukhusets barnakut. Sedan ringde de upp och sa att jag kunde få komma om jag kom på stuts. Förklarade att jag måste promenera då jag inte har någon bil och att jag är nere på 20-30 minuter. Fick till svar att jag skulle skynda mig så jag satte Caspian i vagnen och gick snabbt ner.

Caspian blev lite sur av att hastigt sättas i vagnen och spännas fast. Trots att jag tyckte vi var snabba ner tyckte de vi kom i senaste laget och var först osäkra på om de längre hade tid att ta emot oss. Märkligt. Högst märkligt. Varför ringde de upp och bad oss komma? Och tror de man kan vara där på nolltid - man kan ju inte trolla sig dit!?
Iallafall var det snällt att de klämde in oss och läkaren tog sig en titt på lille C och konstaterade att allt såg bra ut men skrev ut hostmedicin för att lindra hostan. Hoppas det hjälper!
Efter turen ner till centrum promenerade vi hem och åt lunch för att sedan leka och vila. Vi sov tillsammans i sängen på eftermiddagen i närmre två timmar. C sover bara så länge då man ligger intill honom, annars vaknar han efter 20-30 min.
Då vi vaknade hade en nytränad Momo kommit hem. Jag lagade mat och Momo tog med C in i duschen.

Pasta, kyckling, mangosås, mozzarella och tomat. Enkelt men så gott!

Trots lång eftermiddagsvila var vår snutt väldigt trött och somnade strax efter 19.
Sätt ett kors i taket nu! Jag klädde om för att gå ut och träna i trädgården. Fick några övningar av Momo som jag skulle köra tre varv. Hann precis med ETT varv då Caspian vaknade och jag fick gå in. Tyvärr var det galet mycket knott i trädgården som hann bita mig massor under första varvet och efter att ha fått Caspian att somna om gick jag inte ut igen. Jaja, det var ett försök i varje fall.

Av Terese - 8 juni 2016 20:51

Åter vardag. En av de sämre dagarna. Jag är inte den som klagar men idag tyckte jag det kändes tufft. Mest för att Caspian har varit extremt gnällig. Har inte kunnat sätta ner honom och än värre lämnat rummet ens för några sekunder utan att han börjat tjuta. Han är krasslig och jag antar det är därför han också är så närhetstörstande och grinig.

Som kryddan på moset hade vi fått punka på barnvagnen så jag kunde varken få honom att sova i vagnen (som typ är det enda sättet just nu) eller uträtta mina ärenden jag behövde. Ett tag tjöt vi ikapp jag och lillen då jag inte orkade hålla emot... Jag var så trött och frustrerad. Är inte van vid att C gråter och skriker så mycket, det tar på krafterna när det inte går över efter flera timmar ihop med att andra saker strular..

Momo hoppade över träningen och kom hem direkt efter jobbet. Det behövde jag.
Jag tog bilen ner till ICA Servett för att posta ett viktigt paket. Sedan åkte vi alla tillsammans till Loppistorget i Floda för avstämning och påfyllning. Första veckan (öppet fyra halvdagar) hade gett mig en försäljning på 500kr vilket är bra med tanke på att jag säljer det mesta för 20kr/st.
Därefter när vi kom hem fixade jag middag och Momo lagade punkteringen.

Trots krasslig vägrade Caspian sova utan höll sig vaken till 21.30 Han är liksom pigg ändå av någon anledning.

Av Terese - 8 juni 2016 08:36

Du gamla
Du fria
Du fjällhöga Nord
Du tysta
Du glädjerika sköööööna....


Idag firar vi Sveriges Nationaldag! Solen skiner och sommaren står i blom. Vackert land vi lever i. Och tryggt. Idag ska man vara tacksam för det - det är ingen självklarhet.

Efter frukost och ännu ett hårt träningspass i trädgården packade våra gäster ihop och begav sig hemåt. Fick sms från Johanna sent på kvällen då de kommit hem. Oturligt nog tog även hemresan ca nio timmar för dem!

Vi tre här hemma gjorde ingenting fram till 14-tiden. En tvättmaskin med sängkläder och lite slappande och vilade. Efter 14 åkte Momo till boxen och jag satte igång med lite städning och ännu mer tvätt.
Caspian vilade ännu mer vilket han behövde då han blivit ännu mer snuvig och hostig. Min lillfis.

Av Terese - 7 juni 2016 21:09

Söndag. Varm förmiddag. Momo satte ihop ett träningspass till Niklas i trädgården medan vi andra slappade och tittade på.

Pojkarna fick bada lite för att svalka sig.

Efter lunch åkte vi till Jonsereds Trädgårdar uppe vid Jonsereds Herrgård. Vi fikade på gårdscaféet, kollade på deras odlingar, tog en titt inne i herrgården som var öppen för allmänheten dagen till ära, gick till stranden där Otis tog ett bad och avslutningsvis lyssnade vi på Timo Räisinen som höll en utomhuskonsert.

Till kvällen grillade vi burgare och hängde på altanen. Maria och Andreas kom också över. Jordgubbar från Jonsered till dessert. Caspian slocknade vid sju men Otis höll sig vaken till halv tolv.

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Skapa flashcards