Alla inlägg under augusti 2016

Av Terese - 25 augusti 2016 22:37

Måndag. Hade tid på BVC för 1-årskontroll och vaccination på förmiddagen. Pga regn tog jag bussen ner - det gör jag himla sällan annars. Bussen uppe från oss avgår en gång i timmen och jag var på BVC ungefär en halvtimma innan vår bokade tid. Caspian lekte i väntrummet undertiden. Han fick prova åka rutchkana vilket han älskade! Han ville åka om och om igen!

Bevittnade något riktigt obehagligt då ett grälande par kom in med sitt lilla barn på drygt två år. Snubben var hysterisk och skrek diverse hot och elakheter och sparkade i väggen - mitt bland oss andra mammor med barn. Precis då han gjorde utfall mot mamman kom tur nog en sköterska springandes och motade ut dem. Ytterligare en sköterska kom. Jag hade snabbt ryckt åt mig Caspian som lekte på golvet. Man vet aldrig vad störda människor kan ta sig för.
De grälade vidare utanför mottagningen men sköterskan stod hela tiden och höll koll. Fy fasen så hemska människor det finns och extra illa mår man då det finns barn med i bilden. Det där blev tydligen ett fall för kvinnojouren fick jag höra sen.

Caspians kontroll gick superbra förutom när det kom till sprutorna - då skrek han rejält. Så hjärtskärande. Tur nog gick det över snabbt - två stick samtidigt i varsitt lår - och ganska direkt slutade han gråta då jag kramade honom och sköterskan blåste lite såpbubblor.
79 cm lång är han nu och väger 10,630kg. Han ligger precis på medel vad gäller vikt och fortfarande är han över vad gäller längden.
Han följer utvecklingen som han ska och vår sköterska förstod precis när jag nämnde att nätterna nu är extremt jobbiga då vi håller på att ta bort amningen helt. Caspian förknippar sova med att snutta och ammas och blir tokrasande om han inte får. Han är dessutom extra mammig nu igen vilket tydligen ofta hör ihop med denna separationen från mamma (läs tutten).

Nöjd satt han i vagnen på vägen hem, sugandes på en klämmis-gröt innan det att han somnade. Som tidigare gånger då han fått sprutor blev han även idag lite extra hängig och slö. Sov i två långa omgångar men hann med ett FaceTime-samtal med mormor och morfar på eftermiddagen.

Först nu är han stor nog att få ut något av FaceTime. Han verkar tycka det är riktigt kul och vinkade glatt till mormor och morfar. Tror faktiskt han kände igen dem. Det är inte ofta han bjuder på slängkyssar men idag kom det ett par stycken.

Av Terese - 24 augusti 2016 20:20

Söndag. Trots att Caspian var vaken och igång så sent igår vaknade han vid 7. Jag åkte iväg för att jobba 9.30-18 Då jag kom hem överraskades jag av att Momo hade fixat barnhörnan i vardagsrummet!

Shahla och Naser hade kommit över och hjälpt honom. Shahla passade Caspian och Naser följde med Momo till IKEA samt hjälpte honom upp på vinden med vitrinskåpen som stod där tidigare. Jag blev jätteglad! Vi har pratat om detta ett tag nu och jag tycker det blev jättebra! :)

Av Terese - 24 augusti 2016 12:27

Lördag. Först jobb mellan 11-16. Hann med 16.10-pendeln hem för att byta om och strax efter 17 åkte vi hela familjen mot resturang Pardis där en överraskningsfest för Momos morbror Behzad väntade. Hans fru Sara låg bakom detta 50-årsfirande på en resturang som ägs och drivs av goda vänner till familjen. Blev en supertrevlig kväll med god mat, dans och gott umgänge.

Caspian i sina nya skor han fick i 1-årspresent av Amine och Kalle igår.

Shahla med sin bror - födelsedagsbarnet Behzad!

Sara och Shahla dansar. Även Caspian ville dansa mycket under kvällen. Han älskar musik och dans. Och farfars famn.

Caspian höll sig vaken ända tills det att vi åkte hem strax efter klockan 22. Då däckade han sedan i bilen på vägen hem.

Av Terese - 24 augusti 2016 12:14

Fredag. Började dagen inne i stan där jag hade möte med min kollega Alda och min chef Hamid. Caspian fick följa med och han stökade runt på golvet undertiden. Trodde han skulle somna på vägen in men icke!

Då vi var färdiga tog vi pendeltåget till Partille. Skulle få hjälp av Shahla att färga håret. Så tacksamt! Det är svårt att färga utväxten själv när man har ombre - liksom knepigt att få färg i hela botten samtidigt som man inte vill få någon som helst färg på de ljusa längderna.
Elliot hade sovit över så han var också där. Caspian somnade precis då vi klev av pendeltåget men vaknade då jag skulle bära upp honom i lägenheten och sedan var det kört. Minst sagt stökigt och stressigt. Tack o lov kom Ali och kunde hålla koll på Caspian undertiden Shahla penslade på färgen och sedan då det skulle sköljas. Lillen vägrade ju sova!
Senare kom även Klara och Nelson förbi vilket var kul och Naser kom hem från Alingsås. Shahla trådade mitt ansikte. Kändes jätteskönt efter både trådning och hårfärgning - ett lyft! Har känt mig riktigt sliten och rent av ful den senaste tiden! Tack gulliga Shahla! <3
Var så stressad och uppe i varv att jag missade att fota resultatet.
Naser var snäll och skjutsade hem mig och Caspian vid 16-tiden. Då vi kom hem somnade han äntligen vilket var tacksamt. Jag hann fixa med hemmagjorda pizzor och duka inför middagen då Amine och Kalle kom till oss strax efter det att Momo kom hem. Till efterrätt blev det tårta, snacks och en sen fotbollskväll(damernas OS-final). Matchen började först kl.22.30

Mitt i matchen vaknade Caspian och då jag var uppe för att trösta och få honom att somna om totaldäckade jag! Vaknade sedan av ett släckt, tyst hus. Det var mitt i natten. Gästerna hade gått hem och Momo sov han också. Så kan det gå..... :/

Av Terese - 21 augusti 2016 22:13

Torsdag. Vi sov hyffsat länge denna morgonen med. Ja, länge numera är väl till 7.30 där omkring.
Nätterna är ju riktigt stökiga då jag vägrar Caspian amning och han får flera raseriutbrott per natt. Antingen tar det på krafterna eller så börjar hans kropp ställa in sig på att inte vakna konstant för att få snutta.

C sover så nära och kramar om så hårt! Han håller ofta i mig med ett järngrepp.

Tog en promenad ner till ICA för att posta ett brev till kusin Otis. Passade även på att handla inför morgondagen då vi väntar middagsgäster.
Då vi kom hem igen dykte Momo upp strax därpå. Även han hade handlat - dock inte inför middagsbjudningen vilket var ren tur..
Caspian övar sig hela tiden nu på att släppa stödet (soffan eller soffbordet) och ta några steg på egen hand. Han verkar tycka det är superkul och han blir himla stolt när han lyckas!

Av Terese - 21 augusti 2016 21:51

Onsdag. Caspian sov länge idag. Momo väckte oss vid 8.30 då han skulle åka till jobbet. I och med detta hoppade vi över förmiddagsvilan och körde enbart på en timmes vila vid lunch. Då Caspian somnade i vagnen tänkte jag lägga mig i solstolen och "unna" mig att sola lite. Är en riktig blekfis!! Typiskt nog drog det precis i den stunden in en massa moln.

Precis när C vaknade igen sprack det upp. Vi hängde lite ute på altanen - Caspian i skuggan under markisen och jag precis utanför.

Tror jag har "tappat mitt pigment" - jag får knappt någon färg längre. Förr hade jag mycket lättare för att bli brun. Undrar om det beror på åldern? Så lastgammal är jag ju ändå inte!! ;)

Av Terese - 17 augusti 2016 11:55

Tisdag. Vaknar upp efter en ganska OK natt. 2-3 amningar (minns faktiskt inte då jag själv är så galet trött och inne i någon form av dimma under natten), ett par gallskrik och lite sång för att lugna lillen men för övrigt en bra natt. Totalgrått och regn - men vad är det här?! Det skulle ju vara fint väder?! Välbehövlig förmiddagsvila med Caspian uppe i sängen då regnet smattrade mot fönsterrutan.
Då vi sedan vaknade igen sken solen och det gråa, tunga molntäcket hade spruckit upp. Blev sugen på paj då jag hade massa olika bär i kylen så det fick bli en blåbär/vinbär/björnbärspaj.

Efter lunch tog jag Caspian och pajen i vagnen och promenerade hem till Ali och Klara. Elliot var med farmor inne i stan så det var bara Nelson hemma av barnen. Avnjöt en härlig eftermiddag i solen. Man är allt annat än bortskämd med det efter den här sommaren. Så här blek som jag är vill man inte vara i slutet av sommaren. Barnen fick bada lite vilket uppskattades rejält!

Caspian sov en stund i vagnen på hemvägen men vaknade nästan direkt efter att vi kommit hem igen. Lite middag och så kom Momo hem från jobbet. Då han käkat tog jag bilen till Loppistorget i Floda för att titta till och fylla upp min loppisplats. 500kr kunde jag hämta ut efter förra veckans försäljning.
www.loppistorget.se

Det är inte många kvällar vi har haft sol och kunnat nyttja vår nya veranda. Så blev inte fallet idag heller tyvärr. De där lugna stunderna kommer inte så ofta numera! ;)
Caspian var rätt stökig vid läggningen. Slutade med att han satt i pappas knä nere i soffan och drack sin välling. Hela flaskan drog han i sig vilket var positivt. Och under kvällen sov han sedan riktigt bra - vaknade bara en gång så jag fick gå upp och trösta honom men han somnade om snabbt.

Av Terese - 16 augusti 2016 23:04

Måndag. Momo åter på jobbet.

Gårdagskvällen gick hyffsat bra - Caspian somnade utan amning (även utan välling då han vägrade dricka plus att han var så trött och somnade ifrån det snabbt) och vaknade endast ett fåtal gånger men somnade om lätt med enbart lite tröst och närhet. Natten gick OK. Från att ha vaknat och snuttat stup i kvarten fick jag ner det till tre tillfällen - vid 23, vid 4 och vid 6. Då var han hysterisk och vägrade ge sig. Och när jag säger hysterisk så menar jag verkligen hysterisk. Här kommer det här med hans humör in.
Övriga tillfällen han vaknade lyckades jag trösta honom till att somna om med lite hysch, vysch och sång och han kröp då tätt intill. Vi låg näsa mot näsa större delen av natten.
Att ha kvar honom i sin egna säng är otänkbart just nu. Han skriker i ren och skär panik då han vaknat mellan elva-tolv varje kväll och bestämt sig för att vägra vara kvar i barnsängen. Den striden får komma framöver.. För att överleva själv och fungera som människa gäller det att välja sina strider och prioritera det som är viktigast och ibland kommer det enkla före - att låta honom få sova med oss i sängen för då vet man att man mellan varven kan sova ett par timmar själv så man får ladda om sitt egna batteri lite! Ligger han i egen säng vaknar han alldeles för ofta och skriker så då blir det ingen sömn alls för mig/oss.

Skönt väder idag med! Sol och värme. Gjorde ett försök till att vara ute på vår baksida med Caspian men fick ge upp efter x antal krig om att inte rycka upp gräs och stoppa i munnen. Gång på gång, trots att jag bestämt sa nej, kröp han fram till gräset och började äta. Jag lade ut massor med leksaker i hopp om att han skulle intressera sig för dem istället men han gav fullständigt fasen i dem och stoppade på nytt gräs i munnen. Fick tillslut ge upp och gå in. Han är envis också! Hade honom en stund i barnstolen undertiden jag klippte gräsmattan men han blev snabbt otålig och skrek.
Tog en skön promenad till ICA och handlade lite mat, tvättade kläder och fixade med diverse småplock samtidigt som jag jag lekte och passade på Caspian. Idag har han vid flera tillfällen stått upp utan stöd och vissa gånger riktigt länge. Han har dessutom flera gånger tagit ett par steg mellan soffa och soffbord. Verkar som om han börjar lära sig hålla balansen lite bättre. Så kul att se hur han varje dag utvecklas på ett eller annat sätt!
Lagade pastasallad och kyckling till middag. C fick smaka fetaost idag för första gången och han blev väldigt förtjust!
Nattningen på kvällen gick snabbt - han vägrade dricka vällingen men skrek inget alls utan lade sig på kudden, kramade mig om halsen och somnade.

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards