Alla inlägg under oktober 2016

Av Terese - 13 oktober 2016 12:23

Tisdag. Dags för oss att resa hem till Lerum och Momo igen. Vi fick skjuts in till Stockholm av mamma och pappa.

De följde oss till och ombord på tåget innan de sedan vinkade av oss från perongen.

Caspian vägrade sova och stökade en del under resan vilket kan vara förståeligt. Inte kul för en liten buse att behöva sitta still så länge. Det fick bli en del tecknade sånger på Ipaden för att han skulle vara nöjd.

Tog oss till Partille med pendeln när vi kom till Göteborg. Därifrån bil med Momo. Caspian var helt till sig när vi sedan kom hem, for runt som en vilding fram till läggdags.

Momo har tillverkat en jättefin bokstavslampa efter en bild jag hittade på Instagram häromdagen. Så.duktig

Av Terese - 13 oktober 2016 11:49

Måndag. Bättre och bättre sömn om nätterna för Caspian. Vi båda kunde vakna pigga idag. Tack för det televerket! ;)

Vi tog en tur bort till Thun's för att titta på vinterkläder till Caspian. Mamma och pappa köpte både overall, vinterjacka och kängor till honom som alla klarar ordentlig kyla. Så snällt! Dessutom blev det en cool aptröja som även Otis skulle få en likadan.

Hem igen och efter lunch tog mamma en promenad med Caspian. Jag bokade lite tågbiljetter inför nästnästa vecka då jag åker upp igen för att gå på en minnesgudstjänst för en bekant som gått bort. Pappa hade en värdecheck på en tur- och returresa som jag fick.
Torsk, potatis, ärtor och skirat smör till middag. Sanslöst gott! Även Caspian gillade det.

Efter maten tog vi en liten tur hem till Niklas, Otis och Johanna. Fick med oss två kassar med kläder som Otis vuxit ur. Tacksamt att kunna ärva lite och det var mycket fint!

Av Terese - 10 oktober 2016 20:44

Söndag. Caspian har sovit något bättre, både under kväll och natt. Så skönt!
Idag har vi firat fler födelsedagar då Niklas och Johanna kom på lunch (de båda har fyllt år). Mamma hade också fixat saffranspannacotta till dessert.
På eftermiddagen kom Cornelia över precis då Niklas, Johanna och Otis åkte hem. Jag och Corris tog en liten promenad med Caspian.
Maria och Andreas åkte hem vid 17.30 och vi andra (jag, mamma och pappa) spenderade kvällen i tv-soffan. Mamma stickade raggsockor till Caspian. Perfekt att dra på fötterna för extra värme då han ska sova i vagnen och man inte vill ha på skor under filten/åkpåsen!

Av Terese - 9 oktober 2016 19:35

Lördag. Andreas fyller 32 så vi firade idag med lite tårta och presenter. Caspian fortsatt väldigt förkyld men pigg och glad dagtid. Natten var åter igen jobbig med flera "anfall" av gråt och panik. Jag lovar att det är en tand som spökar igen då C både dregglar och har blivit förkyld.
Vädret har varit trist - blåsigt och kyligt så vi har mest hållt oss inomhus vilket i och för sig varit väldigt mysigt. Cornelia har varit här och lekt. Pratat med Momo på Facetime och Caspian vandrade själv runt med telefonen på axeln och surrade.

Av Terese - 7 oktober 2016 23:44

Fredag. Efter en väldigt stökig natt vaknade C redan vid 7, pigg och glad! Varifrån får små barn all energi? Hur ryms den i en sådan liten kropp?

Det har varit väldigt blåsigt här idag. Försökte vara ute en stund på förmiddagen men vi gav upp hyffsat snabbt.

Mamma och jag tog en promenad till ICA och när vi kom hem tog mamma en extra runda med Caspian tills han somnade. Jag satte mig framför datorn med lite nödvändigheter.
På eftermiddagen gjorde mamma och pappa ett nytt försök att gå ut med Caspian och pappa drog honom sedan i vagnen och han sov en andra gång. Jag vilade i TV-soffan en stund men lyckades aldrig sova.

Vid middagstid kom Otis och till grabbarnas förtjusning blev det pannkaka att äta. Otis stannar här tills på söndag vilket blir himla mysigt! Caspian blev väldigt glad över att träffa Otis igen - flera gånger ville han kramas!
Senare på kvällen kom också Maria och Andreas och de stannar även de till söndag.

Av Terese - 7 oktober 2016 14:17

Torsdag. Resdag. På förmiddagen tog jag en promenad till ICA med Caspian för att köpa lite smoothies o gröt att ha med på tåget. Min plan var även att Caspian skulle somna så jag kunde få tid till att duscha. Det funkade - han somnade på hemvägen och sov sedan drygt en timme i vagnen i hallen då vi kom hem. Tipptopp!

Naser var snäll och hämtade oss vid 12.15 och skjutsade oss in till Centralstationen i Göteborg! Väldigt tacksamt!

Tågresan gick jättebra. Caspian somnade i min famn precis då tåget lämnade Göteborg och sov i 1,5 timme. Övrig tid tittade vi på tecknat på Ipaden, gick till cafévagnen och delade på en ostfralla samt bytte blöja inne på toan.

Mamma och pappa mötte upp på stationen i Stockholm och vi åkte bil ut till Väddö Middag, nattning och sedan lite TV med ett par vändor upp till Caspian som vaknade och grät gång på gång. Superförkyld, hostig och dessutom "ny" säng.

Av Terese - 7 oktober 2016 14:04

Onsdag. Min bror fyller 38 idag. Sms-grattade honom nu och sen till helgen grattar vi honom på riktigt då vi är på Väddö.
Idag har vi hängt med Klara och smågrabbarna. Vi var dels ner och fikade på Aludden plus att vi var och lekte en stund i parken. Solen sken men det blåste kallt!

Kom hem vid lunchtid och började packa lite inför resan till Väddö imorgon. Bakade också en äppelpaj. På eftermiddagen kom Shahla och Naser över till oss på en fika för att träffa lillen lite innan vi åker bort.

På kvällen satte vi (läs: Momo) upp de nya lamporna jag köpt på Granit. Det blev väldigt bra - han kan han Momo! Perfekt mysbelysning inför höst- ovh vinterkvällarna!

Jag piffade lite på Caspians rum. Man blir aldrig färdig! :) Det är så mysigt att fixa på hans rum!

Av Terese - 7 oktober 2016 13:52

Tisdag. Fint väder och hemmafix. Lite städning, lite tvätt och massa mys med gulleplutten!

Även idag var vi ute en bra stund på baksidan och njöt i solen.

Åkte till Loppistorget en sväng på kvällen (varje tisdag!) och hämtade även ut ett paket på hemvägen - tavelramar från IKEA till nya posters som jag beställt till vardagsrummet. Då Caspian somnat på kvällen satte vi upp dem och det blev jättebra. Skönt med svartvitt ett tag istället för färgklickarna vi haft sedan vi flyttade in 2014.

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards