Senaste inläggen

Av Terese - 23 september 2016 11:54

Torsdag. Idag har jag vid flertalet tillfällen funderat över hurvida jag är en bra förälder eller ej. Jag tror (iallafall hoppas) jag inte är ensam om detta. Fler småbarnsföräldrar, iallafall mammor, tror jag någon gång ibland känner sig dålig eller osäker på sin prestation innan ens förnuft kommer och tar över och det helt plötsligt känns bra igen! Man, eller iallafall jag, har en förmåga att jämföra mig med andra plus att det finns ganska så mycket tyck och tänk från diverse olika håll som man påverkas av.
Första situationen uppstod då jag skulle få Caspian till att sova på förmiddagen. 1. Jag har inte lärt honom att somna på egen hand i sin egna säng! 2. Han är helt beroende av att få ligga i vår säng med mig bredvid för att kunna somna. Dock idag stökade han så mycket att jag gav upp. 3. Som väldigt ofta är jag beroende av vagnen för att få honom att somna och sova ordentligt. Så också idag.
Andra situationen uppstod då Caspian sov i vagnen ute på altanen på vår baksida och jag var inne och städade nedervåningen i huset. Mitt i dammsugandet slår det mig: Herregud, om han vaknar hör ju inte jag om han gråter! Ska han behöva ligga där och gråta tills jag stänger av dammsugaren och hör honom? Så oansvarigt!
(Nu blev det så att jag typ varje minut stängde av för att lyssna om jag hörde något eller ej men han sov fridfullt tack och lov).
Tredje situationen uppstod då jag skulle ge honom lunch och ställer fram hans tallrik med mat. Han klaffsade runt med händerna och slängde sedan tallriken i golvet och maten flög ut lite här och där. Jag har inte lärt honom bordsskick och han kan definitivt inte äta på egen hand - vare sig med fingrarna eller med sked.
En annan gång, då jag ofta kan känna mig misslyckad som mamma, är när han ska nattas på kvällen och sova under natten. Som jag skrev - han somnar inte på egen hand i egen säng utan är beroende av att dricka välling i vår säng tätt intill antingen mamma eller pappa (vissa kvällar oss båda). Ofta stökas det en stund då han inte vill ligga still utan det slutar med lite gråt och skrik också innan han väl sover och vi lyfter över honom i hans egna säng. Han sover inte en hel kväll och en hel natt utan vaknar alltid ett par gånger och behöver tröstas för att somna om. Nog för att jag vant av honom från amningen men nu är han beroende av välling 1-2 ggr per natt....
Ja, det finns helt enkelt stunder då jag faktiskt rent av kan bli lite låg och känna att jag inte lyckats i mitt föräldraskap det här första året. Detta innan, tack och lov, mitt förnuft och den kloka delen av min hjärnhalva tar över, ruskar om mig och säger "Men herregud flicka!!! Ingen är perfekt. Man kan inte lyckas med allt! Det finns massor med bra saker att räkna upp där du är en toppenmamma!" Och ja, börjar jag lista det som jag tycker ligger på plussidan känns det genast bättre.
1. Jag ger Caspian massa kärlek.
2. Jag ger Caspian trygghet.
3. Jag är engagerad.
4. Hans behov kommer först.
5. Vi har fasta rutiner vad kommer till mat- och sovtider.
6. Jag leker mycket med honom.
7. Vi skrattar och ler tillsammans varje dag, flera flera gånger om dagen.
8. Jag tar dagligen ut honom så han får frisk luft.
9. Jag ser till så han får träffa familjen mycket och får en nära och fin relation med dem.
Man får helt enkelt göra sitt bästa och inse att alla barn är olika och ingen förälder är perfekt. Älskar man sitt barn och visar det med handling mer än med ord tycker jag det räcker långt!

ANNONS
Av Terese - 22 september 2016 14:05

Onsdag. Caspian vaknade tidigt. Var väldigt gnällig och klängig och verkade trött så jag hade hoppats på en längre förmiddagsvila. Tog upp honom i sängen och han somnade hyffsat fort så jag lyfte över honom i barnsängen och gick ner för att passa på att klippa gräsmattan. Hann inte ens med halva förrän Caspian vaknade. Satt länge bredvid sängen med förhoppning att han skulle somna om men han vägrade...
Efter lunch mötte vi upp Klara och barnen och promenerade i det härliga vädret ner till Skohuset. Där fick jag hjälp av en expedit att mäta Caspians fötter för att veta vilken storlek på skor han bör ha. Med den "sömsmån" barn ska ha på skorna rekommenderade hon mig att satsa på storlek 22-23 vilket också bör kunna passa honom hela säsongen höst+vinter. Jag fick hjälp med att välja ut ett par bra stövlar. Dessa från Tretorn sitter bra på foten, passar fint för Caspian som just lärt sig gå men fortfarande är ostadig, har ett skaft som underlättar för stöveln att sitta kvar och följa med (istället för de med raka skaft som lättare hasar av), de är vattentäta hela vägen och passar att använda från 10 plusgrader till 10 minusgrader.

Efter Skohuset var vi in en sväng på ICA innan det att vi promenerade hem för kaffe och fruktmellis. Klara, Elliot och Nelson var kvar hos oss ett tag så killarna fick leka. Caspian ville krama och pussa Elliot hela tiden - så pass att Elliot tröttnade en aning.. ;) Momo kom hem och Elliot fick lite lugn och ro med sin farbror på övervåningen medan "de små" fick stanna nere. Härligt att se dem leka.

Då de sa hej då och gick hem till sitt klippte jag klart andra halvan av gräsmattan. Måste ta tag och klippa ner allt överblommat och visset i vår lilla trädgård nu för dessa dagar har föreningen tatt hit en container för trädgårdsavfall..
Middag, lek och nattning i vanlig ordning för den lille och en stund i TV-soffan för modern och fadern efter det. Vardagen är sig lik!

ANNONS
Av Terese - 20 september 2016 20:59

Tisdag. Jag och Caspian åkte vid 10 med pendeln in till stan för att hämta min plånbok på jobbet.

Efter det tåget tillbaka fast då hoppade vi av i Partille där vi mötte upp faster Misha och lilla kusinen Aylina.

Vi åt sushi till lunch och strosade sedan runt i lite butiker i Allum. Trevligt och mysigt! Lilltjejen är bedårande söt.

Tog tåget hem på eftermiddagen. Caspian försökte få kontakt med alla han kunde på pendeln. Hans blyghet kommer och går verkligen. Det kan skifta från dag till dag!

Momo kom hem drygt en timme efter oss. Eftersom det är tisdag åkte jag till Loppistorget för att fylla på och snygga till i min hylla. Då jag kom hem igen hade Momo nattat Caspi - på hans egna initiativ då han två gånger gått in i köket och pekat upp mot nappflaskorna på diskbänken för att påvisa att det var dags för välling. Han somnade på stört efter att han dragit i sig en flaska. 


Av Terese - 20 september 2016 20:39

Måndag. En hemmadag med min lille älskling. Igår glömde jag min plånka på jobbet så jag har inte kunnat gå och handla eller något.
Momo klev upp redan vid 5 för att hinna träna innan jobbet. Jag och Caspian klev också upp tidigt men sov sedan någon timme under förmiddagen. Så mysigt! Efteråt blev det pannkakslunch och FaceTime med mormor och morfar.
Hade inget vanligt mjöl hemma så jag tog potatismjöl med en liten dutt Maizena+ströbröd istället. Blev godare än vanligt! Caspian fullkomligt älskar pannkakor - precis som mor sin..

Tog ut Caspian på lite gå-träning. Han är lite vobblig med skor på så idag fick han öva lite. Gick hur bra som helst!

Då Momo kom hem åt vi middag tillsammans och lekte ihop innan Caspian skulle nattas. Han somnade gott efter vällingen och sov riktigt bra under kvällen.

Jag satte mig framför datorn för att välja ut vilka foton jag ska framkalla från Caspians första levnadsår. Har ju över 6000 bilder totalt så det tar sin tid att sålla ut vilka som ska få sitta i albumet. Hann gå igenom augusti-december 2015. Det är svårt att välja!

Av Terese - 19 september 2016 22:28

Söndag. En heldag på jobbet! Fick lov att ta 8.30-pendeln in till stan och var tillbaka hemma först strax efter 19. Hade arbetspass 9.30-18.05 men pendeltågens avgångar passar inte direkt med mina arbetstider så dagen blir extra lång.
Aldas gullunge till dotter kom på besök i butiken idag. Nu är det ett tag sedan de var hem till oss och hälsade på. Elma är så förtjust i Caspian, eller "Capisan" som hon alltid har kallat honom.

Fick under dagen både bilder och filmer skickat till mig från Momo och Caspian som bland annat var hemma hos Ali och Elliot och hälsade på.

Tur nog var Caspian fortfarande vaken när jag kom hem så jag kunde kramas lite med honom innan det var dags för nattning.

Av Terese - 17 september 2016 21:05

Lördag. Klev upp med lillen vid 7.30 Han är mycket piggare idag. Så skönt! Åt frukost (Caspian vägrade) och stökade runt. C gillar numera skohyllan och att plocka upp och ner alla sina skor (han har redan sex par). Han försöker sätta på sig skorna dessutom. Smart!
Momo fick ta över Caspian vid halv tio då jag behövde duscha. Jobbdag idag. Härligt att fixa sig lite!

Tog pendeln in till stan 11.30 och jobbade sedan 12-17 ihop med Alda och Olga. Himla goa båda två!

Kom hem strax före 18 och då åkte Momo för att träna. Käkade och lekte med lillen en stund innan det var dags för nattning. Riktigt stökig sådan. Caspian vägrade vällingen (undrar om han har lite ont i munnen pga tanden som kommer upp?) och skrek och härjade, kastade sig hit och dit. Det slutade med att han skallade min underläpp så jag fick ett stort jack av mina framtänder. Så sjukt ont gjorde det! Med blodsmak i munnen och dunkande underläpp fick jag hålla fast Caspian tills han somnade. Hela tiden ville han klättra runt. Han nöp mig hårt i hals och ansikte och skrattade hånfullt då jag sa ifrån. En riktig rackarunge!
Lite TV i soffan innan läggdags för att ladda inför en heldag på jobbet imorgon.

Av Terese - 16 september 2016 22:14

Fredag. Caspian fortsatt dålig. Vi har inte gjort många knop idag. Han har mest legat i min famn - sovandes eller bara vilandes. Då och då har han piggnat till och pratat lite, även småbusat ibland, för att sedan slumra till igen. Faktiskt rätt mysigt att bara vara, njuta av närheten och lugnet utan att känna behov av att städa, tvätta, handla eller göra andra "måsten" vilket annars alltid finns där mellan bus och lek. Lagade inte ens mat idag utan micrade lite rester.

Mot kvällen piggnade C till en aning. Gott att se. Nattades utan större problem och Momo stannade kvar uppe i sängen med honom medan jag fick lite tid för mig själv nere i soffan.

Av Terese - 16 september 2016 09:16

Torsdag. Lillen sjuk. Feber, snuva, hosta.... och gissa vad?! Tand nr.7 spricker igenom! Som vid varje tand blir C sjuk. Till råga på allt, som övriga gånger, flera blöjor diarré. Ingen bra dag för skrutten med andra ord. Han har mest velat ligga i min famn och vilat. Har jag satt ifrån mig honom för att försöka göra något annat har det blivit ledsna miner.

Då Caspian sov en timme på förmiddagen passade jag på att duscha, byta lakan i vår säng (C lade en spya där imorse) samt städa badrummet på övervåningen. När älsklingen sedan vaknade igen var han något piggare men väldigt närhetstörstande.

Momo kom hem tidigare från jobbet vilket var superskönt. Vi försökte alla tre vila en stund i sängen. Caspian hade svårt att komma till ro, bökade runt och gnällde en massa trots att han var väldigt trött. Han sov en kort stund men sedan fick vi ge upp. Dammsög övre planet och lagade middag - falukorv i ugn med bönpasta till det.

Kvällen blev till en början stökig. Caspian grät himla mycket, ville ingenting - varken ligga, sitta, sova, vara i famnen eller släppas ner. Han skrek efter mamma men var ändå inte nöjd hos mig. Stackars liten, han måste haft ont.. trots alvedon. Önskar så han kunde prata för att berätta vad som är fel. Det slutade med att vi tog honom i vagnen och promenerade i området. Först gick jag och sedan Momo. Tillslut somnade lillen. Han blev lite sval vilket nog var skönt för honom för sedan sov han bättre än väntat resten av kvällen och natten. Vaknade som vanligt en sväng och fick välling men somnade om hyffsat fort.

Följ bloggen

Följ lev livet leende med Blogkeen
Följ lev livet leende med Bloglovin'

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se